Sponsorloop OBS de Woelwaters!

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver! De lang verwachte Sponsorloop op de OBS de Woelwaters in Ulft. Zoals de meesten we weten is dit de basisschool van Saar en samen hebben we er een geweldige dag van gemaakt!

Voorbereidingen

Samen met Aafke zijn we vorig jaar een keer op gesprek geweest bij de Willeke, de directrice van de Woelwaters. Willeke was natuurlijk al op de hoogte van mijn acties, omdat er een hele tijd het krantenartikel (van november) in de klas van Saar heeft gehangen. Ik heb mijn woordje gedaan over mijn avontuur voor KiKa en direct werd er enthousiast gereageerd! We kwamen al snel uit dat de Koningsspelen 2018 op 20 april de grote dag moest worden. Samen met een werkgroep vanuit school (Inez, Anne, Karel, Ivette en een groep vanuit de oudervereniging) hebben we gekeken naar de invulling van deze dag. De bedoeling was dat ik het gedeelte van de sponsorloop voor mij nam en dat daarna de koningsspelletjes zouden plaats vinden.

In de weken voor de sponsorloop ben ik op school geweest en heb ik van groep 1 t/m 8 uitleg gegeven over wie ik ben, wat ik doe en wat een sponsorloop is. Mensen ik kan je een ding vertellen; dit was geweldig om te doen! Als ik ooit een carrière switch zou maken dan zou ik wel het onderwijs in willen gaan, daar ben ik na deze dagen nog zekerder van! Wat een enthousiasme en geweldige reacties heb ik van leerlingen gekregen. De verschillen tussen groep 1 en 8 zijn natuurlijk enorm maar bij iedereen (ook bij de meesters en juffen) was de aandacht en de interesse fantastisch! Hieronder een paar foto’s van de presentaties die ik heb gegeven:

Na de presentaties hebben we alles op alles gezet om het zo bekend mogelijk te maken bij ouders, opa’s, oma’s enz. Daarvoor hebben we o.a. een nieuwsbrief geschreven voor ouders, mailtjes maar ook een interview in de krant gezet. Carla van der Meer heeft er weer een mooi stukje van gemaakt, voorzien van een foto:

Link artikel Oude IJsselstreek Vizier

In de week van mijn presentaties hebben alle kinderen een sponsorformulier mee naar huis gekregen met uitleg. Hiervoor wil ik Jeroen van Mijnen Media nog bedanken voor het afdrukken van de papieren!

Omdat ik natuurlijk de presentaties had gegeven en de papieren mee naar huis zijn genomen (met mijn logo’s erop), werd ik echt een “bekendheid” op school. Kinderen kwam vol enthousiasme aanrennen als ik op school was en het ene kind was nog niet uitgepraat of de andere ging daar al weer overheen. Bekend zijn is soms niet leuk, maar in dit geval zeker wel 😉

 

Eindelijk: SPONSORLOOP OBS de WOELWATERS

De hele week wisten we al dat het geweldig weer zou worden; prachtig zonnig met een graad op 20 beloofde al iets goeds.
Zelf was ik al rond 7.30 uur op school om alles klaar te zetten. Samen met ouders, meesters, juffen en 4 studenten van mijn ouders opleiding (Sport&Bewegen) stond alles in een mum van tijd klaar. De vlaggen van KiKa waren prominent aanwezig maar ook de versiering van de leerlingen maakt het erg gezellig. Alles stond dus klaar (ook het parcours was inmiddels uitgezet).

Zoals ik al aangaf hebben we alles uit de kas gehaald! De burgemeester van de Oude IJsselstreek, Otwin van Dijk him self was ook aanwezig. Prachtig dat de grote baas van de gemeente de tijd had genomen om de sponsorloop samen met mij te openen. Naast dat hij aanwezig was, merkte ik ook hoe betrokken hij was bij alles op en rondom school, hiervoor heb ik erg veel waardering!

Uiteraard was de KiKa- beer aanwezig voor aanmondingen, high-fives en knuffels! Grote dank hiervoor gaat uit naar Ben, hij is wel een paar kilo vocht kwijt geraakt door het warme weer. Maar super gedaan Ben!

Als klap op de vuurpijl had ik regionale zender Regio8 uitgenodigd om opnames te maken. Presentator Tim kon, samen met de cameraman mooie shots maken. Voor kinderen is dit natuurlijk bijzonder en kunnen ze er later nog op terug kijken, maar het is ook een middel om nog meer mensen te bereiken!

Om 8.30 uur kwamen de leerlingen, eerst mochten hun genieten van een heerlijk ontbijtje op school. Na dat hun de buiken vol hadden gegeten kwamen ze vol energie naar buiten. Hier stond een groot podium klaar.
Eindelijk was het dan zo ver: na een korte begin van mijn op het podium via de microfoon nam Otwin het woord en opende hij officieel de sponsorloop!! Na een dans, op de muziek van Kinderen voor Kinderen stonden groep 1 t/m 4 springen om te beginnen. Alles stond klaar, de stempelkaarten waren uitgedeeld en alle posten waren bezet. We telde af van 10 tot 2 en toe waren de eerste leerlingen al weg 😉 15 minuten met rondjes van 100 meter, dwars door school heen. Dit alles aangemoedigd door groep 5 t/m 8, ouders, opa’s, oma’s, ooms, tantes, enz. enz. gingen ze als een speer! Na 15 minuten waren de meeste stempelkaarten we vol en was het tijd om te stoppen. Hierna was het de beurt aan groep 5 t/m 8 om rondjes van 250 meter te lopen in 20 minuten. Ook dit ging geweldig! Wat een passie, energie en strijd werd er geleverd!!

Ik kan nog uren doorgaan om te beschrijven hoe ik mij voelde en hoe het ging, maar woorden schieten dan nog te kort. Er werden enorm veel rondjes gelopen, wat een klasse!
Woorden die steeds bij mij opkwamen waren: dankbaarheid richting de kinderen (en alle andere die hebben geholpen) en TROTS!

Omdat beelden vaak meer zeggen, hieronder een korte impressie die ik stiekem heb gekopieerd van de Facebook van Otwin van Dijk! Andere foto’s komen in de toekomst zeker een keer langs:

Ook zijn de beelden van Regio8 prachtig geworden, de interviews (jaja, ook met mij) zijn ook goed gelukt. Klik allemaal op de link hieronder voor het nieuws item van Regio 8 en vergeet ook niet op het filmpje te klikken:

Ulftse kinderen rennen voor goede doel – Regio 8

 

Verassing!

Na afloop van de sponsorloop zijn de kinderen door gegaan in de koningsspelletjes, ook dit was een groot succes! Tijdens deze spelletjes konden Aafke en ik alles klaar maken voor de afsluiter van de ochtend. Via de Jumbo uit Ulft (bedankt Dave!) werden de kinderen nog getrakteerd op een welverdiend waterijsje! Iedereen genoot hiervan en op het moment dat de leerlingen aan  hun welverdiende weekend konden beginnen kregen ze nog een verassing: in samenwerking met autobedrijf Frazer en Stravers relatiegeschenken hebben we nog prachtige rugtassen (voorzien van mijn logo!) en zonnebrillen uitgedeeld! Dus je moet niet gek op staan te kijken als de dit binnenkort ziet in uit (nogmaals duizendmaal dank Rinus!):

Voor16 mei moeten alle leerlingen hun opgehaalde bedrag inleveren op school. Ik ben zo benieuwd wat het totaal bedrag is! ik ga hier geen voorspellingen over doen, elke euro is er een voor KiKa! Maar het beloofd grandioos te worden!

Dit was het voor deze keer.  In volgende blogs meer over de laatste tijd en andere acties; o.a. de (halve) marathon van Enschede en vele andere dingen! Tot dan!

 

Update sinds de vorige keer
Hardlopen: 88 km
Sponsorgeld: €4.679,42