Gehaakte KiKavlaggenlijn!

 

Gast blogger

Heey hallo, wat leuk dat ik een keer mag ‘bloggen’ voor Rick rent voor KiKa. Ik ben Aafke, de vrouw van Rick. Ik probeer Rick zo veel mogelijk te ondersteunen met zijn KiKa-missie. Helpen trainen voor de marathon is niet voor mij weggelegd, maar acties bedenken en uitvoeren wel. Dit doe ik met heel veel plezier!

We krijgen ook veel hulp van enthousiaste familieleden. En tijdens een heuse brainstormsessie vorig najaar hebben mijn zus Janneke en ik iets leuks bedacht. Om op onze eigen manier in te zetten en geld op te halen voor KiKa. Janneke en ik delen de zelfde liefde voor kleur, patronen en haken. Dit was dan ook ons uitgangspunt.

Insta-meeting

Omdat Janneke en ik beide zeer actief zijn op Instagram werden we het al snel eens dat we een insta-meeting wilden realiseren, waar de bezoeksters entree moeten betalen. Een insta-meeting met iets lekkers, iets te haken en een klein cadeautje bij het naar huis gaan.

Jos van Heerlijk bij Spacewinners stelde zijn lunchroom ter beschikking, zo hadden we een geweldige plek om onze gasten uit te nodigen. De jacht naar een leuke hoofdsponsor duurde ook niet lang. Claire van byClaire was meteen enthousiast en wilde ons graag helpen. We kregen per persoon maar liefst 7 bollen haakgaren! En ook de gebroeders Brouwer leverden ons materiaal, een mooie schaar, een haaknaald en steekmarkeerders. En Caroly sponsorde mooie houten labels. En alles heeft ons precies helemaal niets gekost! Wat een gulle gevers…

We gingen aan de slag om een mooi patroon uit te schrijven, naar veel proefhaken, ellelange telefoongesprekken, beeldbellen en honderden appjes, werden we het met elkaar eens om de vlaggenlijn te haken zoals hij nu is. En daar zijn we best een beetje trots op.

De meeting is veel groter en mooier geworden dan dat we durfden te dromen, dit door gulle sponsoring van grote, maar ook kleine bedrijven en webshops. Bloomon gaf ons een super mooi boeket bloemen en Confetti and baloons kregen we een pakket voor de aankleding.

Op zondag 18 februari om 11.00 uur was het dan eindelijk zo ver. Er reisden 25 dames af naar Zwolle om aanwezig te zijn bij onze KiKa-instameeting. Bij binnenkomst was er ruim keus aan allerlei lekkers bij het taartenbuffet (medemogelijk gemaakt door de baksels van Marloes, Marja, Carin en cupcake-cup Noa) , en onder het genot van een kopje thee werd er kennisgemaakt en bij gekletst. Vervolgens werd de officiële aftrap van de dag gedaan door een ouderwets potje ballontrappen. In iedere ballon zat een nummertje die correspondeerde aan een cadeautje die volledig geschonken zijn door onze favoriete webshops.

De volgende webshops willen we natuurlijk van harte bedanken;

Sookpieces, Mooi van draad, Let’s color your world, Pollevie, Rits-inn, Huis en haak, beJoyce, byBird, Pietenkees, ByBjor, Dippies, Craft-dates, Studio hip en stip, ByClaire, Zoemz, Silly old suitcase, Dotjesshop en Mez11

Hierna werd het tijd om het patroon van onze KiKa-vlaggenlijn uit te gaan delen. Spannend, want het was voor een hele poos ons best bewaarde geheim, en nu mochten we het dan eindelijk gaan delen met iedereen. De reacties waren echt heel erg leuk! Na de heerlijke lunch werd er gehaakt aan de vlaggenlijn, veel foto’s gemaakt en heel veel gekletst.

Jos en Rick verzorgden een heerlijke lunch, deze is medemogelijk gemaakt door Bakker Knippenborg Ulft, Limburgia Ulft, Bakker groot Koerkamp Zwolle en de liefste anonieme groenteman van Zwolle.

Natuurlijk waren er ook goodiebags om uit te delen. De unieke goodiebags werden met liefde gemaakt door cliënten met een verstandelijke beperking van Estinea. De inhoud werd ook weer volledig gesponsord. Hier voor bedanken wij;

Joselien, Illeke, Chocstar, Uitgeverij Snor, Rice DK, Flow, confetti & baloons, let’s color your word, bloomon, stravers promotions, estinea, leukgemaakt, leukverpakt.nl, Byclaire, bakker knippenborg.

De dag vloog voorbij. Voor we het wisten was het tijd voor een groepsfoto en om weer naar huis te gaan. Gelukkig is fotografe Eva Meijer ook kosteloos de hele dag aanwezig geweest en hebben we veel mooie foto’s om op terug te kijken, deze vind je allemaal onderaan de blog!

Omdat wij vinden dat je het leven moet vieren…

De dag werd voor ons een dag met een gouden randje. We hebben genoten en we hebben een flink bedrag voor KiKa op kunnen halen. Het leuke is dat het nu niet eindigt. De vlaggenlijn is nu een maand te koop geweest op de site van Claire.

Hondje droompje Feestje

Hartverwarmend is het om te merken dat de vlaggenlijn niet alleen bij ons zo geliefd is. Esther van @hondjedroompjefeestje bood haar gemaakte kikavlaggenlijn aan ter veiling. Ze heeft hier uiteindelijk € 46,11 voor opgebracht. Iemand die geboden had, maar de vlaggenlijn niet kreeg, wilde het bedrag wel sponsoren. En ze deed daar zelf ook nog een bedrag bij op. Zo lief! Dankjewel Esther.

Haken met Collega’s

Charissa, Yvonne en Janneke zijn drie enthousiaste (hakende) collega’s van mij die de kika-insta-meeting voorbij zagen komen op Instagram. Zij hebben ook de koppen bij elkaar gestoken en willen zich graag inzetten om geld op te halen. Op zaterdag 16 juni staat er een workshop KiKavlaggenlijn haken op de agenda. Super leuk! Wederom zijn er bedrijven die iets willen doneren voor in de goodiebag. Ongelofelijk hoe gul mensen zijn met daad en donaties. We hebben samen vier mooie kleurcombinaties bedacht, zodat ieder naar eigen smaak een mooie vlaggenlijn kan maken.

Farm and Country Fair

Op 22, 23 en 24 juni staan Rick en ik met een kraam op de farm and country fair in IJzerlo. We zullen daar Kikaberen gaan verkopen en het boek van Esther Kleinhesselink ‘Een dubbel gevoel’. Ook zullen daar haakpakketten in drie verschillende kleuren verkocht worden voor een Kikavlaggenlijn om zelf te maken. Dit met medewerking van Studio Sier.

Studio Sier Dinxperlo

Ook krijgen we alle medewerking van Maureen van Studio Sier in Dinxperlo. Zij maakt het mogelijk dat ik nog meer geld op kan halen met de kikavlaggenlijn. Ik mag op 30 juni (waarschijnlijk weer met mijn zus Janneke) twee workshops geven. Waar van de opbrengst uiteraard voor KiKa is. Er zijn nog plekken vrij, opgeven kan via de site van Studio Sier.

Die avond zullen we ook op de braderie in Dinxperlo vlaggen gaan haken voor KiKa. Dus als je wilt kun je daarbij aanhaken… Je bent van harte welkom!

Trots

Wat ik iedere keer weer merk, met elke actie waarbij ik mag ondersteunen, dat het zo’n saamhorigheidsgevoel geeft. En dat vind ik enorm leuk! Je werkt samen aan projecten met mensen met wie je dat normaal nooit zou doen. Maar het is ook heel leerzaam, ik heb totaal geen zakelijkheidsgevoel, ik werk in de zorg en heb dat dus ook niet zo nodig. Maar voor Kika doe ik het. Geld en goederen vragen, bij onbekenden, even mijn grens voorbij gaan. En het werkt en dat geeft een kik!

Het kost ons ongelofelijk veel tijd, energie en soms een beetje boel stress. Maar wat maakt het me trots om Rick op deze manier bezig te zien. Zijn tomeloze inzet voor Kika. En wat is het leuk om hem daarbij te ondersteunen, bij de acties en de weg naar New York.

Groetjes Aafke Kleinhesselink